Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Inovații în domeniul protecției actelor de identitate

Published on: Wed, 03/20/2024 - 15:27

       Întro lume din ce în ce mai interconectată la tehnologiile informaționale moderne, protejarea identității fiecărui cetățean este vitală. Astfel introducerea unor elemente noi de securizare a actelor de identitate este primordială.

       În acest context, astăzi angajații Secției examinări a actelor și portret a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare au beneficiat de un training referitor la tendințele noi de protecție aplicate la confecționarea actelor de identitate (pașaport, cărți de identitate, permis de conducere, etc.). Instruirea a fost relizată de către reprezentantul Smart Pakaging Solution-SURYS, domnul Guy de La Roche. De menționat că SPS- SURYS face parte din IN Group, tipografia națională franceză, care are la activ proiecte de documente de identitate implementate în peste 130 de țări, inclusiv Republica Moldova.

       În cadrul evenimentului, angajații Centrului au fost familiarizați cu elementele holografice DOVID și componentele electronice moderne, care reprezintă ultimele inovații privind tehnologia optică pentru protecția actelor de identitate.