Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Știri

Published on: Thu, 07/11/2024 - 16:44

Te vezi un specialist în domeniul expertizelor judiciare,

Ești energic și ambițios,

Nu ai experiență profesională, dar îți dorești o carieră de succes,

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare te invită în echipa sa!

 

Cerințe față  de candidat

Romanian
Published on: Fri, 07/05/2024 - 16:05

La data de 5 iulie 2024 în incinta Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al Inspectoratului General al Poliției a avut loc evenimentul de semnare a Convenției între Ministerul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, privind donația sistemului de management balistic integrat EVOFINDER.

Romanian
Published on: Mon, 06/03/2024 - 10:06

La data de 1 iunie în fiecare an este sărbătorită Ziua Internațională a copilului. În acesată zi celebrăm inocența, bucuria de viață, puritatea și simplitatea. Cu această ocazie angajații SCFL împreună cu angajații Direcției Examinări Fizico-Chimice a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare au participat la organizarea unui eveniment special în Grădina Botanică.

Romanian
Published on: Fri, 04/19/2024 - 14:46

De o experiență inedită în domeniul detectării surselor radioactive, au avut parte doi angajați ai Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare în cadrul Exercițiului Practic în Teren (Field Training Exercise - FTX) în domeniul prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu materiale nucleare și radioactive, care s-a desfășurat în perioada 15-18 aprilie 2024.

Romanian
Published on: Fri, 04/05/2024 - 17:12

Astăzi, în cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP  s-a încheiat Atelierul de lucru cu genericul „Bunele practici pe domeniul armelor și a munițiilor”, desfășurat în perioada 01-05 aprilie 2024, acesta fiind organizat în cadrul proiectului „Întărirea capacităților de combatere a traficului armelor de foc și a munițiilor în zona Europei de Sud-Est”.

Romanian
Published on: Fri, 04/05/2024 - 16:51

Pentru dezvoltarea noilor generații de experți judiciari, juriști, polițiști, Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare în activitatea sa se află în strînsă colaborare cu instituțiile de învățămînt din țară. Instituția aduce o contribuție substanțială la formarea tinerilor specialiști prin organizarea vizitelor de studiu, delegarea experților-criminaliști în calitate de formatori, dar și desfășurarea orelor practice, care devin o sursă de bază a cunoașterii.

Romanian
Published on: Fri, 03/22/2024 - 15:06

În perioada 19-20 martie 2024, angajații Direcție examinări  fizico-chimice a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare  au  participat la atelierul de instruire cu genericul: „Consolidarea capacităților de combatere a traficului și consumului de droguri sintetice prin identificarea celor mai bune practici internaționale”.

Atelierul a fost organizat în cadrul Programului Comisiei Europene ,,TAIEX”, scopul căruia este asigurarea schimbului de experiență  dintre autoritățile europene.

Romanian
Published on: Wed, 03/20/2024 - 15:27

       Întro lume din ce în ce mai interconectată la tehnologiile informaționale moderne, protejarea identității fiecărui cetățean este vitală. Astfel introducerea unor elemente noi de securizare a actelor de identitate este primordială.

Romanian
Published on: Fri, 03/15/2024 - 10:23

         La data de 14 martie 2024, Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a fost gazda ședinței comune cu Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie, care a avut loc în cadrul vizitei tehnice a reprezentanților proiectului „EU4MDII”, (EMCDDA) în Republica Moldova.

Romanian

Pagini

Subscribe to RSS - Știri