Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Donație de echipament pentru unitatea tehnico-explozivă

Published on: Tue, 12/12/2023 - 16:31

Astăzi, 12 decembrie 2023, Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare a primit o donație de echipament pentru unitatea tehnico-explozivă.

 

La eveniment au participat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, secretarul de Stat al MAI, Andrei Cecoltan și angajații Centrului.

 

Secția tehnico-explozivă este unica structură în țară care se ocupă de dezamorsarea obiectelor explozive folosite în scopuri criminale și cu cercetarea la fața locului după explozie, având competență de intervenție pe întreg teritoriul țării.

 

Echipamentul va fi utilizat de specialiștii Centrului pentru dezvoltarea abilităților de cercetare, dezamorsare și transportare în siguranță a substanțelor și produselor explozibile pentru dezactivare în locuri sigure.

 

Echipamentele donate sunt indispensabile pentru îmbunătățirea securității muncii și protecția membrilor echipei împotriva efectelor exploziei (degajarea violentă a unei cantități mari de gaze cu efecte termice, mecanice și luminoase asupra obiectelor sau persoanelor din jur, suprapresiunii, fragmentării, impact și căldură/flacără), dar și pentru securitatea națională prin menținerea stabilității și capacitatea instituțiilor de aplicare a legii.