Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Atelier în domeniul traficului ilicit de droguri

Published on: Fri, 03/22/2024 - 15:06

În perioada 19-20 martie 2024, angajații Direcție examinări  fizico-chimice a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare  au  participat la atelierul de instruire cu genericul: „Consolidarea capacităților de combatere a traficului și consumului de droguri sintetice prin identificarea celor mai bune practici internaționale”.

Atelierul a fost organizat în cadrul Programului Comisiei Europene ,,TAIEX”, scopul căruia este asigurarea schimbului de experiență  dintre autoritățile europene.

Consumul de droguri generează prejudicii pentru sănătatea și siguranța publică, mediu și productivitatea muncii. De asemenea, acesta aduce cu sine amenințări la adresa securității legate de violență, criminalitate și corupție, acest atelier constituie un pas semnificativ în consolidarea eforturilor comune de combatere a traficului de droguri  în Moldova.”

În cadrul  acestui eveniment, angajații CTCEJ si-au împărtășit experiențele practice în investigarea infracțiunilor legate de droguri alături  de experții din Spania și România.