Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Știri

Published on: Thu, 06/02/2022 - 12:45

O echipă de experți-criminaliști din cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare a participat la 1 iunie 2022 la sărbătoarea pentru copii, organizată tradițional de Poliția Națională.

 

Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. În această zi fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

 

Romanian
Published on: Mon, 05/30/2022 - 11:07

Angajații Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, alături de colegii din România și Ungaria, participă activ în cadrul proiectului ‚,Schimb de cunoștințe și bune practici între actorii relevanți de la nivel național și internațional implicați în lupta împotriva infracțiunilor financiare ce afectează bugetul UE”.

 

Romanian
Published on: Mon, 05/30/2022 - 09:53

       În ultima perioadă societatea este bulversată de numărul mare de alerte cu bombă. Chiar dacă majoritatea cazurilor sunt false, aceasta nu diminuiază din munca specialiștilor în domeniu. Anihilarea pericolelor de acest gen necesită o gamă vastă de cunoștințe și aptitudini speciale.

 

Romanian
Published on: Tue, 05/03/2022 - 10:34

Finalul Concursului republican „Tânărul Cercetător Criminalist”, care a avut loc la 29 aprilie 2022, a fost marcat de zâmbete și multe emoții pozitive.

 

Tinerii cercetători, plini de entuziasm și bună dispoziție, au dat dovadă de cunoștințe profunde și originalitate în cercetarea la fața locului, aplicând tehnicile practice studiate la orele de cerc “STEM&Criminalistică”.

 

Romanian
Published on: Thu, 04/28/2022 - 19:45

La 28 aprilie 2022 a avut loc deschiderea oficială a Etapei III a Concursului republican „Tânărul Cercetător Criminalist”, organizat în scopul susținerii, stimulării și promovării aplicării competențelor dezvoltate în procesul de studii a materiilor școlare STEM și la orele de cerc „STEM&Criminalistică”, în domeniul criminalisticii.

 

Romanian
Published on: Thu, 04/14/2022 - 15:17

Astăzi în Republica Moldova este marcată “Ziua expertului judiciar” - sărbătoarea profesională a celor, care în urma cercetărilor minuțioase, aduc lumină în cadrul procesului judiciar.

 

Zi de zi experții-criminaliști ai Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare aplică cunoștințele vaste pentru efectuarea expertizelor judiciare și constatărilor tehnico-științifice, care adesea sunt picătura decisivă pusă pe balanța justiției.

 

Romanian
Published on: Thu, 04/14/2022 - 12:54

De o surpriză inedită au avut parte angajații Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare în dimineața zilei de 14 aprilie 2022 - partenerii de la PH International Moldova au adus un buchet de felicitări cu  ocazia  sărbătorii  profesionale ”Ziua  expertului  judiciar” din partea viitoarei generații de experți-criminaliști.

 

Romanian
Published on: Tue, 04/12/2022 - 14:43

Ridicarea parțială a restricțiilor pandemice permite reluarea bunelor practici de efectuare a vizitelor de studii, a schimbului de experiență, a ședințelor de lucru comune cu colegii de peste hotarele Republicii Moldova. Acest fapt oferă posibilitatea de aprofundare a cunoștințelor în anumite domenii, dar totodată și crearea unor relații și parteneriate de dezvoltare profesională.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Știri