Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Știri

Published on: Mon, 04/12/2021 - 15:17

Modelul avansat de procesare și de înregistrare a mijloacelor materiale de probă, evidența strictă a materialelor examinate, securitatea datelor, reglementarea și monitorizarea fluxului de date, arhivarea, analiza datelor – acestea și multe alte opțiuni va oferi Sistemul, care urmează a fi implementat în activitatea Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare și a serviciilor criminalistice ale subdiviziunilor Poliției Naționale.

 

Romanian
Published on: Fri, 03/19/2021 - 14:46

Unul din principiile de bază, de care se conduce în activitate Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare, este deschiderea față de toți acei care doresc să contribuie la asigurarea ordinii de drept, liniștii și siguranței pentru fiecare cetățean.

 

Angajații instituției sunt mereu gata pentru a acorda suport metodic și practic în domeniile de competență, a împărtăși cunoștințele și a susține tendința de instruire și perfecționare continuă.  

 

Romanian
Published on: Fri, 03/19/2021 - 09:57

Ofițerii-criminalisti din cadrul a 16 subdiviziuni teritoriale ale Poliției Naționale au participat la 18 martie 2021 la un curs de instruire teoretico-practic privind utilizarea mijloacelor tehnico-criminalistice.

 

Romanian
Published on: Thu, 03/18/2021 - 15:07

Societatea modernă este de neânchipuit fără spațiul virtual, devenit parte integrantă a vieții personale și profesionale. Avansarea tehnologiilor informaționale, creșterea complexității și a performanțelor sistemelor informatice oferă oportunități enorme și asigură soluții pentru multe dintre provocările cu care se confruntă fiecare.

Totodată devin tot mai frecvente amenințările cibernetice, atât la locul de muncă, cât și acasă, având un impact dezastruos în viața reală.

 

Romanian
Published on: Tue, 03/16/2021 - 09:24

În condițiile agravării situației pandemice din țară, pentru prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19, Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare atenţionează la necesitatea respectării stricte a măsurilor epidemiologice esențiale: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de 1 metru și igienizarea mâinilor.

 

Romanian
Published on: Mon, 03/15/2021 - 16:09

Problema globalizării consumului şi traficului ilicit de droguri, în diverse ţări, inclusiv în Republica Moldova, impune perfecționarea și dezvoltarea sistemului de combatere a acestui flagel nociv, care duce la stagnarea dezvoltării societății.

 

Romanian
Published on: Tue, 03/09/2021 - 12:54

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual pe data de 8 martie pentru a comemora mămicile și surorile, soţiile și bunicile, iubitele, prietenele și colegele, a l-e aduce un omagiu pentru frumusețe, putere, curaj, pentru continuitatea vieții pe pământ.

 

Romanian
Published on: Thu, 02/18/2021 - 16:05

Depunerea jurământului este un moment de neuitat, eveniment de importanță majoră, care, cu siguranţă, marchează viaţa fiecărui nou angajat al Poliției. Este un hotar, după care se consacră public hotărârea personală de punere necondiţionată în slujba cetățenilor şi a intereselor Patriei.

 

Romanian
Published on: Fri, 01/29/2021 - 18:05

Secția tehnico-explozivă din cadrul Centrului tehnico-criminalistic și  expertize judiciare este unica structură în țară, care se ocupă de dezamorsarea obiectelor explozive folosite în scopuri criminale și cu cercetarea la fața locului după explozie.

 

Romanian
Published on: Wed, 01/20/2021 - 12:30

La 19 ianuarie 2021 Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare și-a totalizat realizările, obţinute pe parcursul anului precedent, în cadrul ședinței de bilanț, care a avut loc în format restrîns, cu respectarea măsurilor de protecție antipandemice.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Știri