Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Știri

Published on: Mon, 10/26/2020 - 08:54

Se știe că una din cele mai bune metode de învățământ este punerea în practică a celor învățate. Dar au oare elevii suficiente ocazii să simtă știința prin propriile mâini și să fie parte a ceea ce învață?

 

Iată că angajații Secției cercetări la fața locului a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, la 23 octombrie 2020, au oferit acestă posibilitate elevilor Liceului Teoretic „ Ion Inculeț” din satul Vorniceni, raionul Strășeni, în cadrul orelor de cerc “STEM & CRIMINALISTICA”.

 

Romanian
Published on: Wed, 10/21/2020 - 16:47

Douăzeci şi doi de elevi din cadrul Liceului Teoretic cu Profil Arte “Nicolae Sulac” din Chişinău s-au bucurat astăzi, 21 octombrie 2020, de noi cunoştinţe, obţinute la orele de cerc “STEM & Criminalistica”.

 

Formatorii – reprezentanţi ai  Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, au petrecut lecţia interactiv, cu suflet şi dedicaţie.

 

Romanian
Published on: Fri, 10/16/2020 - 11:52

Metodele de cercetare la faţa locului şi laboratorul criminalistic mobil la 15 octombrie 2020 au fost în atenţia elevilor din clasele 9-10 ale Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din or.Cahul.

 

Copiii au fost familiarizaţi cu tematica criminalistică de reprezentantul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare Igor Ciolcovan în cadrul orelor de cerc “STEM & Criminalistica”.  

 

Romanian
Published on: Thu, 10/15/2020 - 15:34

Rezultatele activităţii Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare în perioada a 9 luni au fost analizate astăzi, 15 octombrie 2020, în cadrul unei şedinţe de bilanţ, la care au participat conducători de diferite nivele ai subdiviziunilor instituţiei.  

 

Romanian
Published on: Thu, 10/08/2020 - 17:01

Angajaţii Secţiei cercetări la faţa locului a Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare au fost aşteptaţi cu nerăbdare astăzi, 8 octombrie 2020, la orele de cerc „STEM & Criminalistică”, organizate în cadrul Liceului teoretic “Mircea cel Bătrîn” din municipiul Chişinău.

 

Romanian
Published on: Tue, 09/29/2020 - 20:52

Curiozitate, entuziasm şi un viu interes – aceste sentimente au dominat astăzi, 29 septembrie 2020, pe tot parcursul orelor de cerc „STEM & Criminalistică”, organizate pentru elevii claselor 8-10 a Liceului teoretic „Ion Creangă” din orașul Cahul.

 

Romanian
Published on: Tue, 09/22/2020 - 12:19

Crearea unui climat propice pentru promovarea femeilor în diverse domenii, inclusiv în funcții de conducere, participarea femeilor în procesele de negociere a păcii, de mediere a conflictelor militare, creşterea reprezentativităţii şi participării femeilor în misiuni și operații internaționale de pacificare reprezintă în întreaga lume o provocare şi o dovadă a maturităţii democraţiei.

 

Romanian
Published on: Fri, 09/18/2020 - 11:25

Accidentele  sau  atacurile chimice, biologice, radiologice şi nucleare (CBRN)  reprezintă  ameninţări  serioase  la  adresa  securităţii  țării şi pot provoca un număr mare de victime. O reacţie adecvată la un astfel de pericol necesită cunoștințe şi deprinderi speciale.  

 

Anume pe instrucția de specialitate a fost pus accentul în cadrul cursului de instruire cu genericul ,,Consolidarea capacităților în domeniul criminalisticii, investigării incidentelor radiologice și nucleare”, organizat în cadrul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare.

 

Romanian
Published on: Thu, 08/27/2020 - 01:47

Un manual bun nu este doar un depozitar de informații, ci și prilej de dezvoltare a gândirii, a capacităților și dispozițiilor intelectuale. Manualul reprezintă un important instrument de lucru atât pentru elevi, cât și pentru pedagogi: cu ajutorul manualului elevii se informează și se formează, iar pentru profesor manualul reprezintă un ghid de orientare a activității didactice.

 

Romanian
Published on: Wed, 08/26/2020 - 20:06

În semn de recunoștință pentru rezultatele obținute în activitate, profesionalism, atitudine conștiincioasă față de atribuțiile funcționale și în legătură cu aniversarea a XXIX-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, angajații Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare au fost menționați astăzi, 26 august 2020, cu distincții ale Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Știri