Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Vizita de studiu a personalului CTCEJ în laboratorul de Identificare Genetică Umană din or. Darmstadt, Germania

Published on: Tue, 05/07/2019 - 17:06

Delegația Republicii Moldova reprezentată de către șeful Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare, comisar-șef Nicolae Bodrug și experții criminaliști din cadrul Secției examinări substanțe a Direcției Centru 2, inspector principal Natalia Procopenco și inspector Ecaterina Ursu, a vizitat Demo Laboratorul de Identificare Genetică Umană al Corporației ”Thermo Fisher Scientific, Inc.”, din or. Darmstadt, Germania, în perioada 23-25 aprilie 2019.

 

Evenimentul a fost organizat în scopul cunoaşterii, dezvoltării şi asimilării metodelor moderne din domeniul analizei genetice judiciare, prin familiarizarea cu activitățile ce implică examinarea în cadrul expertizei ADN și oportunitatea de a studia bunele practici de lucru.

 

În cadrul vizitei de studiu au fost prezentate cele mai recente inovații și realizări tehnologice aplicate în domeniul geneticii judiciare. Evenimentul a inclus studiul fluxului de lucru în laboratorul modern de genetică judiciară și exerciții practice, cum ar fi: extracția, cuantificarea și amplificarea ADN-ului, precum și electroforeza capilară. De asemenea, au fost prezentate cele mai noi tehnologii de genetică judiciară – NGS și RapidHIT.

 

Vizita de studiu la Demo Laboratorul Corporației ”Thermo Fisher Scientific, Inc.” a avut un aport deosebit pentru acumularea cunoștințelor și experienței în domeniul expertizei genetice judiciare, selectarea corectă a echipamentului, reactivilor și materialelor de consum pentru viitorul Laborator ADN din cadrul Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare, totodată au fost puse bazele unei colaborări internaționale productive.