Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Vizita de studiu în cadrul Programului "Cooperarea pentru dezvoltarea securității"

Published on: Wed, 06/19/2019 - 10:56

Reprezentanții secției examinări și evidențe dactiloscopice a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, șeful secției, Gîndea Ion și expertul-criminalist superior, Iacovlev Nadejda, au efectuat o vizită de studiu în cadrul programului „Cooperarea pentru dezvoltarea securității 2019”, în or. Praga, Republica Cehă, în perioada 10.06.2019-14.06.2019. 

 

Scopul evenimentului a fost familiarizarea cu practica poliției din Republica Cehă în domeniul ”Amprentele papilare a persoanelor străine”, vizita în Departamentul Poliției Pentru Străini din or. Praga, Departamenul Dactiloscopic și Balistic a Institutului de Criminalistică, Centrul de detenție și primire străini, din or.Bela, Jezova, etc.

 

În cadrul vizitelor de studiu, participanții au fost familiarizați cu subiecte ca: Tranzacția de identificare a poliției străine; Analiza operațională a cooperării polițienești și vamale; Tehnici de inspectare a documentelor; Migrația ilegală;au fost prezentate Sistemele de Informații la Frontieră (KODOX, OBZOR și EUROSUR) și echipamentului modern utilizat în activitate.