Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Traducerea simultană – oportunitate pentru organizarea forumurilor internationale

Published on: Fri, 05/29/2020 - 08:31

Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare a fost dotat astăzi, 28 mai 2020, cu echipament pentru traducere simultană, care corespunde tuturor standardelor internaţionale in domeniu.

 

Datorită acestui echipament performant devine posibilă organizarea şi petrecerea conferinţelor ştiinţifice şi forumurilor internaţionale, şedinţelor de instruire şi meselor rotunde cu omologi de peste hotare, întâlnirilor multilingve cu un număr mare de participanţi, care pot avea nevoie de traducerea discursului în limba ţintă, dar şi în limba ţării organizatoare.

 

Echipamentul, care include seturi de receptare/căști, cabine pentru traducători, sistem pentru cîteva canale de traducere, receptori cu semnal infraroşu, folositi pentru transmiterea limbii traduse catre ascultator la un nivel calitativ foarte ridicat, va consolida simţitor  capacitătile de instruire şi dezvoltare ale instituţiei.

 

Lotul include şi un server cu capacităţi înalte de procesare și stocare a informaţiei, care va permite mărirea considerabilă a vitezei de procesare a datelor, cît şi programe software.

 

Donaţia, în valoare de $120, 000 vine din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova, care acordă asistenţă permanentă, etalată la cel mai înalt parteneriat de colaborare.

 

Domnul Vadim Cojocaru, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, a adus mulţumiri Ambasadei SUA pentru aportul adus la dezvoltarea Poliţiei Naţionale.

La rîndul său, Domnul H. Martin McDowell, șeful Adjunct al Misiunii, a încurajat Moldova să continuie consolidarea capacității unităților criminalistice, care documentează probele pentru utilizarea în sistemul de justiție penală.

 

De menţionat, că datorită suportului Ambasadei SUA în Republica Moldova, Centrul a obţinut rezultate remarcabile în activitate, fiind recunoscut la nivel internaţional prin acreditarea laboratoarelor conform standardelor internaţionale de calitate.