Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Suport colegial pentru carabinieri

Published on: Fri, 03/19/2021 - 14:46

Unul din principiile de bază, de care se conduce în activitate Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare, este deschiderea față de toți acei care doresc să contribuie la asigurarea ordinii de drept, liniștii și siguranței pentru fiecare cetățean.

 

Angajații instituției sunt mereu gata pentru a acorda suport metodic și practic în domeniile de competență, a împărtăși cunoștințele și a susține tendința de instruire și perfecționare continuă.  

 

In perioada 16-17 martie 2021 experții-criminaliști din cadrul Secției tehnico-explozive au avut rolul de formatori pentru 20 de angajați ai Batalionului cu destinație specială “Scorpion” din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.

 

Cursul de instruire cu genericul ”Depistarea dispozitivelor explozive” a fost organizat în incinta Centrului, cu respectarea strictă a măsurilor de protecție și prevenire a infecției “COVID-19” și a avut drept scop pregătirea calitativă a militarilor în domeniul depistării dispozitivelor explozive.

 

Un viu interes din partea carabinierilor a trezit partea practică a instruirii, petrecută de șeful Secției tehnico-explozive Sergiu Gherasimciuc în condiții de câmp, la poligonul de antrenament.

 

Fiecare participant la eveniment a conștientizat, că activitatea în domeniul tehnico-exploziv necesită o vastă pregătire specială, vigilență și responsabilitate deosebită, dar și respectarea strictă a măsurilor și regulilor de securitate.

 

De menționat, că la 29 ianuarie 2021 serviciul tehnico-exploziv a marcat 25 de ani de la creare în cadrul Poliţiei Naţionale, pe parcursul cărora au fost efectuate zeci de dezamorsări ale dispozitivelor explozive, folosite în scopuri criminale, preîntîmpinate crime grave și salvate vieți.