Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

STOP violența!

Published on: Mon, 11/30/2020 - 16:16

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare s-a alăturat campaniei de informare și prevenire a violenței, în cadrul acțiunii globale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. 

 

Violența în familie este un fenomen răspândit în Republica Moldova. Toleranța din partea societății a violenței domestice duce la creșterea numărului de victime în urma abuzurilor psihologice și fizice. Prevenirea și combaterea violenței şi protecția victimelor violenței este una din prioritățile Poliției Naționale.

 

Angajaţii Centrului vin cu îndemn către fiecare membru al societăţii de a nu trece indiferent pe lîngă cazurile de agresiune, de a nu tolera comportamentul violent, de a conştientiza că violenţa de orice gen constituie o încălcare gravă a demnității și drepturilor omului şi doar prin eforturi comune acest flagel poate fi dezrădăcinat.

 

Victimele violenței urmează să efectueze un apel telefonic la numărul unic 112 sau să se adreseze la cel mai apropiat sector sau Inspectorat de Poliție.