Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Sindicatul „Demnitate„ – la cea de-a 10-a aniversare

Published on: Wed, 11/20/2019 - 15:15

Preşedintele Organizaţiei Sindicale Primare Teritoriale a Sindicatului „Demnitate” a Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare Serghei Gherasimciuc, a participat la 15 noiembrie 2019, la Conferinţa jubiliară, consacrată aniversării a celor 10 ani ai mişcării sindicaliste a funcţionarilor publici cu statut special.

 

Conferinţa a fost organizată de Sindicatul „Demnitate”, la care au fost prezenţi membrii fondatori ai Sindicatului „Demnitate”, conducerea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei, membri ai Consiliului Sindicatului „Demnitate”,  reprezentanţi ai Parlamentului Republicii Moldova, precum şi alte personalităţi din domeniul sindicalist şi cel poliţienesc.

 

În discursurile sale, participanţii au menţionat importanţa fondării în cadrul Poliţiei a Sindicatului „Demnitate” şi au exprimat convingerea, că acesta va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea tuturor formelor de discriminare la locul de muncă şi soluţionarea problemelor, cu care se confruntă angajaţii cu statut special din cadrul MAI. La finele evenimentului mai mulţi membri ai Sindicatului „Demnitate”, printre care şi Preşedintele Organizaţiei Sindicale Primare Teritoriale a Sindicatului „Demnitate” a Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare, au fost menţionaţi cu Medalia jubiliară „10 ani ai Sindicatului Demnitate”.

 

De menţionat, că temelia fondării Sindicatului „Demnitate” a fost pusă la 26 octombrie 2009 de un grup din 22 poliţişti, reprezentanţi ai mai multor subdiviziuni ale MAI, convinşi de faptul că drepturile sociale şi de muncă necesită a fi respectate, iar sindicatul este unicul mijloc de apărare.

Organizaţia Sindicală Teritorială a Sindicatului „Demnitate” în cadrul CTCEJ, la care au aderat 43 de membri, a fost constituită la 29 martie 2016.