Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Securitatea internațională – obiectiv de instruire

Published on: Tue, 03/03/2020 - 15:08

Producerea armelor de distrugere în masă este considerată una dintre principalele amenințări la adresa securității globale. Combaterea acestui fenomen și consolidarea eforturilor comune,  prioritate a comunității internaționale, este obiectivul de bază al cursului de instruire, organizat în mun.Chişinău de Ambasada SUA în Republica Moldova, la care participă şi reprezentanţii Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare.

 

Şeful Secției cercetări la fața locului Nicolae Gorbatiuc și expertul-criminalist principal al Secției tehnico-explozive Nicolai Viscun în perioada 02-06 martie 2020 au ocazia de a  împărtăși experiența cu colegi din diferite structuri abilitate în domeniu din cadrul Ministerului Justiţiei, Procuraturii, Forţelor Armate, Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General al Poliţiei.

 

Agenda cursului de instruire cu genericul “Armele de distrugere în masa şi conștientizarea neproliferării acestora”  include legislația internațională ce reglementează acest capitol și modul de colaborare dintre Republica Moldova și ale ţări în stoparea acestui pericol mondial.