Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Poliția Națională – la mulţi ani!

Published on: Thu, 12/19/2019 - 14:39

Poliţiştii - oameni deosebiţi, care îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, în ciuda riscurilor, oameni speciali, care aplică legea cu integritate, îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

 

La 18 decembrie 2019 Poliţia Naţională a sărbătorit 29 de ani de la fondare. Cu acest prilej, în cadrul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare a fost organizată o şedinţă solemnă. Evenimentul a demarat cu o retrospectivă a evenimentelor istorice, care au stat la baza creării Poliţiei Naţionale şi un omagiu adus polițiștilor, care și-au sacrificat chiar şi viaţă pentru a păstra independenţa ţării şi valorile naţionale pe care astăzi le avem.

 

Şeful Centrului, dl Nicolae Bodrug, a menţionat, că Poliția este una din instituțiile fundamentale ale statului de drept,  fără de care societatea noastră nu ar fi una atât de sigură şi le-a mulțumit polițiștilor pentru dedicație, profesionalism și pentru atitudinea conştiincioasă de care dau dovadă zilnic. Totodată a punctat, că această zi este un bun prilej de a ne reafirma respectul pentru profesia de poliţist, conştienţi de faptul, că misiunea acestuia implică riscuri majore pentru a apăra drepturile, libertăţile cetăţeneşti şi ordinea publică  şi le-a adresat îndemnul de a-şi continua munca cu aceeaşi dăruire.

 

În cadrul sărbătorii profesionale un moment deosebit l-a constituit înmînarea menţiunilor, acordate din partea Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei experţilor-criminalişti, care s-au manifestat pe parcursul anului prin rezultate remarcabile.

 

Şedinţa festivă s-a încheiat cu urări de sănătate angajaţilor şi familiilor lor, bunăstare, optimism, izbîndă în planurile schiţate şi noi realizări întru prosperarea ţării şi poporului Republicii Moldova.