Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Participarea la Conferința internațională științifico-practică ”Întrebări actuale și perspectiva de dezvoltare a expertizei fono - videogramelor ”

Published on: Tue, 06/04/2019 - 17:15

În perioada 22-24 mai 2019, în orașul Koblevo, Ucraina, a avut loc Conferința internațională științifico-practică cu tema ”Întrebări actuale și perspectiva de dezvoltare a expertizei fono – videogramelor”, eveniment organizat de Centrul de cercetare științifică și expertize criminalistice din Nikolayev al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. La evenimentul sus-numit au participat reprezentanți ai Secției examinări fono-videograme a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, șeful secției, Eduard Cuschevici și expertul-criminalist, Gospodaru Alina. 

 

La eveniment au participat și experți din instituțiile regionale, Ministerul Justiției al Ucrainei, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Academia Națională de Interne; reprezentanți ai Direcției Principale a Poliției Naționale, Procuraturii, Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Nikolayev; experți și cercetători din Republica Lituania, Letonia, Republica Azerbaidjan, Republica Moldova.

 

Participanții la eveniment, au relatat starea actuală la nivel național, în domeniul expertizei fono-videograme, etapele de dezvoltare și reglementările legale în acest domeniu. Au fost analizate problemele și dificultățile întâlnite în cadrul efectuării examinărilor, înaintate soluții și recomandări pentru diminuarea acestora. 

 

Conferința desfășurată, a oferit posibilitate participanților, de a învăța noile tehnici și produse software, de consolidare a capacităților în domeniul examinării fono-videogramelor în baza experienței împărtășite de participanți.