Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Participarea experților din cadrul CTCEJ la evenimentul organizat sub egida proiectului TAIEX

Published on: Tue, 06/04/2019 - 16:26

În perioada 20-22 mai 2019, Șeful secției examinări și evidențe documente a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, D-na Ina Irjanova, a participat la evenimentul organizat și finanțat de Instrumentul de Asistență Tehnică și Schimb de informații al Comisiei Europene TAIEX, care a avut loc în Chișinău, Banca Națională a Moldovei.

 

Scopul evenimentului a fost identificarea unui model eficient pentru sistemul național de prevenire și combatere a contrafacerii însemnelor monetare, având la bază un cadru organizațional bine definit, în care Banca Centrală are o implicare majoră.

 

D-na Ina Irjanova a menționat care sunt atribuțiile și rolul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, în combaterea contrafacerii de însemne monetare, procedura de efectuare a expertizelor bancnotelor/monedelor suspectate ca fiind false.

 

Evenimentul menționat a servit o platformă  în dezvoltarea schimbului de informații cu instituțiile  similare și autoritățile naționale competente.