Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Ore de criminalistică la Liceul “Mircea cel Bătrîn”

Published on: Thu, 10/08/2020 - 17:01

Angajaţii Secţiei cercetări la faţa locului a Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare au fost aşteptaţi cu nerăbdare astăzi, 8 octombrie 2020, la orele de cerc „STEM & Criminalistică”, organizate în cadrul Liceului teoretic “Mircea cel Bătrîn” din municipiul Chişinău.

 

Laboratorul criminalistic mobil, prezentat pentru aceşti copii în premieră, a devenit pentru o perioadă „centrul Universului”. Tinerii participanţi la eveniment au ascultat cu atenţie despre activitatea experţilor-criminalişti, tipurile de urme, care pot fi depistate la locul crimei, măsurile generale, care necesită a fi întreprinse pentru căutarea probelor şi regulile de bază obligatorii privind depistarea, fixarea, ridicarea şi transportarea urmelor.

 

Un interes deosebit a trezit activitatea practică cu utilizarea trusei criminalistice - căutarea şi relevarea urmelor de pe hîrtie prin cea mai veche şi cea mai cunoscută metodă - metoda relevării urmelor papilare cu pulberi şi pensule.

 

Orele de cerc “STEM & Criminalistică” sunt organizate în cadrul Programului de Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova, implementat de către PH International Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Inspectoratul General al Poliției cu suportul financiar al Departamentului de Stat a SUA, care are drept scop susținerea comunităților din RM în prevenirea delincvenței juvenile și dezvoltarea cooperării pozitive între tineri, instituțiile de aplicare a legii și instituțiile de învățământ.