Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Omagiații zilei - experții judiciari

Published on: Thu, 04/14/2022 - 15:17

Astăzi în Republica Moldova este marcată “Ziua expertului judiciar” - sărbătoarea profesională a celor, care în urma cercetărilor minuțioase, aduc lumină în cadrul procesului judiciar.

 

Zi de zi experții-criminaliști ai Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare aplică cunoștințele vaste pentru efectuarea expertizelor judiciare și constatărilor tehnico-științifice, care adesea sunt picătura decisivă pusă pe balanța justiției.

 

Urări de sănătate, bunăstare, atingerea noilor culmi, împreună cu respectul profund și recunoștința față de înaltul profesionalism, au fost exprimate astăzi în adresa angajaților instituției din partea beneficiarilor de servicii, partenerilor de dezvoltare și colegilor din Poliția Națională.

 

În cadrul ședinței festive, dedicate sărbătorii profesionale, șeful instituției, dl Nicolae Bodrug, a adus mulțumiri întregului colectiv, care în aceste timpuri  incerte pentru țara noastră, își îndeplinește atribuțiile într-un regim intensiv de muncă și face față atât obligațiunilor de expert judiciar, cât și celor de polițist.

 

Totodată, meritele deosebite au fost evidențiate prin înmânarea insignelor, medaliilor, diplomelor și altor mențiuni.  Una din cele mai râvnite distincții pentru acest eveniment, este insigna „Expert de onoare”, care se acordă experților, ce au o activitate fructuoasă în domeniu mai mult de 10 ani.

 

Existența acestei sărbători denotă importanța și rolul expertului judiciar la săvârșirea actului de justiție.