Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Oaspeţi din Polonia

Published on: Thu, 02/27/2020 - 13:59

Astăzi, 27 februarie 2020, la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare a avut  loc o nouă vizită a oaspeţilor de peste hotare. De această dată instituţia şi-a deschis larg uşile pentru o echipă de profesori universitari din Polonia, care se află în ţara noastră în cadrul Proiectului Twining ”Reforma instruirii iniţiale şi continuie a sistemului de poliţie din Republica Moldova”.

 

După o urare de bun venit şi familiarizarea cu structura şi activitatea la general a instituţiei, oaspeţii au fost conduşi cu multă amabilitate în subdiviziunile specializate.

 

În laboratorul Secţiei examinări traseologice şi balistice colegii din Polonia au fost impresionaţi de prezentarea oferită în limba engleză de şeful acestei subdiviziuni, dl.Mihail Dulgheru.

 

Laboratorul fizico-chimic i-a surprins prin varietatea examinărilor efectuate, utilajul modern utilizat la efectuarea examinărilor, dar şi calificarea tinerilor experţi-criminalişti.

 

În laboratorul Secţiei examinări documente oaspeţii au avut parte de un mic examen – şi-au încercat cunoştinţele şi îndemînările practice la identificarea valutei falsificate. Interes vizitatorilor a trezit şi depistarea falsului în acte, în special cazurile de falsificare a paşapoartelor şi permiselor de conducere poloneze.

 

Secţia examinări şi evidenţe dactiloscopice a prezentat cu mîndrie activitatea sistemului dactiloscopic automatizat “AFIS”, care este utilizat cu succes în identificarea operativă a persoanelor nu doar în Republica Moldova, dar şi în majoritatea ţărilor Uniunii Europene.   

 

La finele vizitei oaspeţii au mulţumit domnului Nicolae Bodrug, şeful Centrului, pentru deschidere şi ospitalitate, şi au accentuat, că apreciază înalt condiţiile de muncă, utilajul performant din dotare, nivelul de pregătire al colegilor noştri, care au găsit răspuns la toate întrebările adresare, dar şi buna organizare a activităţii instituţiei.