Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Instruiri pentru siguranța societății

Published on: Mon, 05/30/2022 - 09:53

       În ultima perioadă societatea este bulversată de numărul mare de alerte cu bombă. Chiar dacă majoritatea cazurilor sunt false, aceasta nu diminuiază din munca specialiștilor în domeniu. Anihilarea pericolelor de acest gen necesită o gamă vastă de cunoștințe și aptitudini speciale.

 

       În perioada 16-26 mai angajațiii Secției tehnico-explozivă a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare au avut calitatea de formatori pentru 60 de angajați ai Brigăzii cu destinație specială “Fulger”, în cadrul cursului de perfecționare în domeniul verificării obiectivelor la prezența dispozitivelor explozive.

 

      În agenda amplă a cursului, organizat de angajații Centrului, și-au găsit locul atât orele teoretice, cât și cele practice, care au avut drept scop formarea abilităților de depistare a dispozitivelor explozive și de organizare a acțiunilor necesare în cazul amenințărilor cu bombă.

 

     De menționat că Secția tehnico-explozivă din cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare este unica structură în țară, care se ocupă de dezamorsarea obiectelor explozive folosite în scopuri criminale și cu cercetarea la fața locului după explozie.