Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Instruiţi de specialiştii turci

Published on: Tue, 10/29/2019 - 13:20

Trei experţi-criminalişti din cadrul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare participă în perioada 28-30 octombrie 2019 la Cursul de instruire sub genericul „Tehnici de investigaţie a furturilor din locuinţe”, organizat de către Inspectoratul General al Poliţiei. În calitate de instructori la acest Curs sunt implicaţi specialişti calificaţi ai Poliţiei din Turcia. Evenimentul, la care participă angajaţi din diferite subdiviziuni ale IGP, se desfăşoară în incinta Direcţiei de poliţie a mun.Chişinău.

 

În cadrul Cursului instructorii turci împărtăşesc practica şi metodele de investigare a infracţiunilor de furt. La fel, agenda include abordarea şi punerea în discuţii a metodelor de cercetare a infracţiunilor de furt săvîrşite de grup criminal.

 

O atenţie deosebită urmează a fi atrasă la particularităţile cercetării la faţa locului în cazul infracţiunilor de furt, dar şi activităţilor de prevenire a acestora.

 

 Astfel de instruiri au menirea de a consolida capacităţile Poliţiei naţionale în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional.