Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Eveniment important – 25 ani de activitate

Published on: Fri, 01/29/2021 - 18:05

Secția tehnico-explozivă din cadrul Centrului tehnico-criminalistic și  expertize judiciare este unica structură în țară, care se ocupă de dezamorsarea obiectelor explozive folosite în scopuri criminale și cu cercetarea la fața locului după explozie.

 

Pentru a activa în acest serviciu este nevoie de multe cunoștințe în diferite domenii ale științei și tehnicii, însă principalul - de bărbăție, curaj, devotament și sacrificiu, deoarece serviciul în domeniul tehnico-exploziv presupune o activitate specifică, cu un nivel sporit de pericol și de risc, legate de combaterea crimelor grave, deosebit de grave și cu caracter terorist.

 

Angajații secției tehnico-explozive pe parcursul activităţii în repetate rânduri, prin propriul exemplu, au demonstrat dedicaţie, participând la acţiuni de combatere a infracţiunilor săvârşite cu aplicarea de bombe, grenade, muniţii și arme de foc,

În calitate de specialiști în domeniul explozivelor au efectuat zeci de dezamorsări ale  dispozitivelor explozive  industriale și artizanale, folosite în scopuri criminale.

 

La 29 ianuarie 2021 se împlinesc 25 de ani de la crearea în cadrul Poliţiei Naţionale a serviciului tehnico-exploziv. Acest frumos jubileu este marcat cu demnitate prin muncă asiduă, menținerea unui nivel înalt de profesionalism și responsabilitate, prin perseverență și măiestrie, pentru realizarea obiectivului primordial - siguranța cetățenilor.

 

În cadrul şedinţei solemne, consacrate acestui important eveniment, şeful Poliţiei Naţionale, domnul Sergiu Paiu, a apreciat înalt munca plină de risc a experţilor-criminalişti - reprezentanţi ai celei mai periculoase profesii, le-a adus mulţumiri pentru patriotismul demonstrat zi de zi, urându-le reacţie profesională şi rapidă pentru finalizarea cu succes a misiunilor, mai puţine solicitări de intervenţie, sănătate şi mulţi ani fericiţi alături de cei dragi!

 

Totodată, domnul Paiu a adus mulţumiri Ambasadei SUA în Republica Moldova pentru aportul în dezvoltarea acestui serviciu şi cooperarea bilaterală pe segmentul poliţienesc.

 

De felicitare şi urări de bine au avut parte şi veteranii acestei subdiviziuni, care au stat la temelia formării serviciului tehnico-exploziv şi care contribuie la instruirea tinerilor specialişti, asigurând o continuitate a memoriei instituţionale.