Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Depunerea jurământului – eveniment de importanță majoră

Published on: Thu, 02/18/2021 - 16:05

Depunerea jurământului este un moment de neuitat, eveniment de importanță majoră, care, cu siguranţă, marchează viaţa fiecărui nou angajat al Poliției. Este un hotar, după care se consacră public hotărârea personală de punere necondiţionată în slujba cetățenilor şi a intereselor Patriei.

 

Un enorm val de emoții au trăit recent cinci nou angajați ai Centrului tehnico- criminalistic și expertize judiciare, alături de colegi din diferite subdiviziuni ale Inspectoratului General al Poliției, în timpul rostirii jurământului. Tinerii și tinerele, care au îmbrățișat profesia de polițist, au conștientizat, că acest important eveniment în viața lor aduce cu sine responsabilităţi, pe lîngă obligaţiile ce revin fiecărui cetăţean, mai adaugă obligaţii noi, impune o conduită morală fără cusur în comunitate şi în familie, iar sacrificiul în beneficiul oamenilor devine firescul vieţii de zi cu zi pentru fiecare dintre ei.

 

În cadrul unei ședințe solemne, polițiștii au fost felicitați de conducere și colegi, care le-au urat ca cariera aleasă să fie în acord atât cu propriile aşteptări, cât și cu cele ale cetăţenilor.

 

De menționat, că noii angajați sunt antrenați la cursurile de formare inițială în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, după care urmează să revină în subdiviziuni pentru a-și continua instruirea în domeniul profesional și a deveni, ghidați de colegii experimentați,  adevărați specialiști în domeniul expertizei judiciare.