Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Cursuri de instruire online

Published on: Wed, 05/13/2020 - 10:01

În pofida dificultăţilor, provocate de coronavirus, angajații Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare nu doar continuă deplin activitatea, ci şi găsesc posibilitatea de a-şi perfecţiona măiestria profesională.

 

În perioada 11-15 mai 2020 experţii-criminalişti, specializaţi în domeniul examinărilor informaţionale şi foto-video, participă la un curs de instruire online în vederea utilizării softului „Amped FIVE”, primit ca donaţie în cadrul proiectului ,,Suport pentru reforma instituțiilor de aplicare a legii în Moldova”.

 

„Amped FIVE” este un produs software pentru prelucrarea și restaurarea, îmbunătățirea și analizarea imaginilor și videoclipurilor într-un mod simplu, rapid și precis, cu o justificare științifică completă pentru acțiunile întreprinse.

 

Acest soft oferă experţilor o variată gamă de funcţionalităţi: eliminarea încețoșării în proces de mișcare, îmbunătățirea calității afișajului imaginilor întunecate, calcularea creșterii umane și a caracteristicilor dimensionale ale obiectelor, eliminarea distorsiunilor afișajului cauzate de mediul optic şi multe altele.

 

Produsul, utilizat pentru investigații ale imaginilor și fișierelor audio/video de specialiştii din întreaga lume, urmează să-şi găsească un loc important şi în procesul de examinări în domeniu, efectuate de experţii Centrului.

 

De menţionat, că proiectul ,,Suport pentru reforma instituțiilor de aplicare a legii în Moldova”, finanțat de Guvernul SUA în Republica Moldova și implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare din Republica Moldova, are drept obiectiv acordarea asistenței pentru MAI și IGP în dezvoltarea unui sistem de aplicare a legii responsabil, eficient, reprezentativ, transparent și profesional, în conformitate de cele mai bune practici internaționale.