Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Cunoștințe prin practică

Published on: Mon, 10/26/2020 - 08:54

Se știe că una din cele mai bune metode de învățământ este punerea în practică a celor învățate. Dar au oare elevii suficiente ocazii să simtă știința prin propriile mâini și să fie parte a ceea ce învață?

 

Iată că angajații Secției cercetări la fața locului a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, la 23 octombrie 2020, au oferit acestă posibilitate elevilor Liceului Teoretic „ Ion Inculeț” din satul Vorniceni, raionul Strășeni, în cadrul orelor de cerc “STEM & CRIMINALISTICA”.

 

Intrând în rol de adevărați detectivi și criminaliști, copiii cu mare interes și curiozitate au făcut cunoștință cu laboratorul criminalistic mobil și au aplicat unele instrumente și substanțe din conținutul trusei criminalistice la cercetarea locului unei crime înscenate, urmând instrucțiunile și sfaturile specialiștilor în epoleți. Tinerii “criminaliști” au apreciat înalt provocările la care au fost supuși.

 

Orele petrecute de experții Centrului în școlile din țară, prezită un interes tot mai mare în cercul tineretului studios și al cadrelor didactice.

 

Acest eveniment a fost dominat de emoții pozitive, noi descoperiri și a lăsat încrederea că rândurile profesioniștilor vor fi completate cu cadre tinere, încîntate de farmecul profesiei de pe băncile școlii.