Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Cunoştinţe de criminalistică pentru copii

Published on: Wed, 10/21/2020 - 16:47

Douăzeci şi doi de elevi din cadrul Liceului Teoretic cu Profil Arte “Nicolae Sulac” din Chişinău s-au bucurat astăzi, 21 octombrie 2020, de noi cunoştinţe, obţinute la orele de cerc “STEM & Criminalistica”.

 

Formatorii – reprezentanţi ai  Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, au petrecut lecţia interactiv, cu suflet şi dedicaţie.

 

Tradiţional, un interes deosebit a trezit activitatea practică şi laboratorul criminalistic mobil. Experţii-criminalişti din cadrul Secţiei cercetări la faţa locului au învăţat copiii să depisteze şi să ridice urme, i-au ajutat în exerciţiile practice, la care tinerii au participat cu entuziasm.  

 

Orele de cerc “STEM & Criminalistica” sunt organizate în cadrul Programului de Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova, implementat de către PH International Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Inspectoratul General al Poliției cu suportul financiar al Departamentului de Stat a SUA, care are drept scop susținerea comunităților din RM în prevenirea delincvenței juvenile și dezvoltarea cooperării pozitive între tineri, instituțiile de aplicare a legii și instituțiile de învățământ.