Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Continuitate pentru fapte bune

Published on: Fri, 01/24/2020 - 11:44

Uimire, interes, zâmbete şi entuziasm – de aceste emoţii pozitive au fost dominaţi copiii şi dascălii Școlii auxiliare nr.6 din mun.Chişinău la 23 ianuarie 2020, în cadrul unui eveniment inedit - Sfințirea Școlii.

 

Iniţiativa şi solicitarea susţinerii a fost înaintată din partea colectivului Școlii auxiliare internat nr.6. Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare, la rîndul său, a intervenit către Mitropolia Moldovei, care a demonstrat receptivitate şi bunăvoinţă, binecuvântînd pentru oficierea slujbei de sfinţire pe Prot. Mitr. Veniamin  Onu, Preot misionar în Italia.  

 

La slujba festivă de sfințire au luat parte, alaturi de discipolii instituției de învățământ, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare. Pe lîngă valul de emoţii, micuţii au primit în dar cutii cu haine pentru copii.

 

Să fie bun și să facă fapte bune este o alegere a fiecărui om. Acordarea suportului necesar copiilor cu nevoi speciale, invaliditate, autism, precum și cu sindromul down, a fost o alegere a angajaţilor Centrului încă la 18 decembrie 2019, cînd experţii-criminalişti au vizitat pentru prima dată aceşti copii, care au nevoie mereu de căldură sufletească, atenţie și încurajare.