Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Continuitate

Published on: Wed, 12/02/2020 - 10:34

Cheia desfășurării cu succes a procesului de învățământ este asigurarea continuității în munca didactică. În pofida tuturor impedimentelor, angajații Secției cercetări la fața locului a CTCEJ  continuă nobila misiune de familiarizare a elevilor din școlile din țară cu unele aspecte ale criminalisticii, în cadrul orelor de cerc “STEM & Criminalistica”, care sunt organizate în cadrul Programului de Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova.

 

De această dată s-au bucurat de o lecție  captivantă elevii claselor a IX-X de la Liceul teoretic “ Mihai Eminescu” din orașul Cahul. Împreună cu diriginta, tinerii au participat cu mare interes la ora predată de comisarul Igor Ciolcovan, care are deja o experiență bogată pe tărâmul criminalistic, dar și în calitate de formator. De fiecare  dată, experții din cadrul Centrului reușesc să trezească un mare interes și sete de cunoaștere prin prezentarea Laboratorului criminalistic mobil, a truselor criminalistice, dar și prin implicarea elevilor în lecțiile practice de ridicare a urmelor și aplicare a unor metode și tehnici criminalistice.

 

Ochii sclipitori ai elevilor și setea de cunoștințe  devin  o motivație pentru continuarea și dezvoltarea orelor de cerc “STEM & Criminalistica”.