Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Concurs cu zâmbete și voie bună

Published on: Tue, 05/03/2022 - 10:34

Finalul Concursului republican „Tânărul Cercetător Criminalist”, care a avut loc la 29 aprilie 2022, a fost marcat de zâmbete și multe emoții pozitive.

 

Tinerii cercetători, plini de entuziasm și bună dispoziție, au dat dovadă de cunoștințe profunde și originalitate în cercetarea la fața locului, aplicând tehnicile practice studiate la orele de cerc “STEM&Criminalistică”.

 

Un interes deosebit a stârnit și proba “Cutia neagră”: testarea în practică a analizei criminalistice pentru 3 tipuri de probe diferite și emiterea concluziilor pe baza informațiilor acumulate.

 

Comisia de concurs și jurizare, constituită din cadre didactice, autorii manualului “STEM&Criminalistică”, experți ai Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, reprezentanți ai MEC și PH International, a verificat și evaluat corectitudinea și complexitatea executării probelor teoretice și practice, respectarea pașilor de soluționare a studiului de caz de către participanții la concurs, capacitatea de a lucra în echipă.

 

Învingătorii concursului, clasați pe locurile I, II și III, au fost menționați cu Diplome de onoare și cadouri de preț.

 

Concursul republican „Tânărul Cercetător Criminalist” face parte din Programul de Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova, implementat în baza Memorandumului de Cooperare semnat între Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul General al Poliției și PH International, cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA.