Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Bilanţul anului – un nou start pentru activitate

Published on: Fri, 01/17/2020 - 14:37

Angajaţii Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare s-au întrunit la 16 ianuarie 2020 în şedinţa de bilanţ privind evaluarea activităţii desfăşurate în perioada anului 2019.

 

Raportul a fost prezentat domnului Vadim Cojocaru, şef al Inspectoratului General al Poliţiei, general-maior de justiţie.

 

Pe parcursul anului 2019 experţii-criminalişti din cadrul Poliţiei Naţionale au făcut faţă provocărilor, participînd activ la prevenirea şi combaterea criminalităţii prin asistenţa tehnico-criminalistică eficientă – au efectuat peste 7000 examinări în diferite domenii ale expertizei judiciare, au participat la peste 500 acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii. Totodată au avut rolul-cheie şi au intervenit profesional la cercetarea a 79 locuri, unde au fost înregistrate infracţiuni grave, cu rezonanţă socială sporită.  

 

În cadrul şedinţei o atenţie deosebită a fost acordată problemelor, cu care se confruntă specialiştii în activitatea zi de zi, au fost identificate soluţii şi înaintate propuneri în vederea eficientizării şi consolidării funcţionalităţii instituţiei.

 

Şeful Poliţiei Naţionale a apreciat la justa valoare specificul activităţii şi eforturile depuse de colaboratorii Centrului în perioada de raport şi a trasat sarcinile prioritare pentru angajaţii poliţiei, ce ţin de combaterea criminalităţii şi asigurarea ordinii de drept în Republica Moldova.