Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Atelier de lucru în domeniul identificării urmelor digitale și schimbul de informații

Published on: Mon, 07/01/2019 - 18:21

În perioada 20-21 iunie, 2019, delegația Republicii Moldova, reprezentată de angajații Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, Gîndea Ion – Șef al SEED al Direcției Centru 1 și Iacovlev Nadejda – expert-criminalist superior al SEED al Direcției Centru 1, au participat la atelierul de lucru organizat de Centrul de excelență în Regiunea de Europa de Sud-Est și Europa de Est,  privind consolidarea capacităților de criminalistică și investigarea incidentelor CBRN,  cu genericul „Identificarea urmelor digitale și schimbul de informații”, organizat în or. Skopje, Macedonia de Nord.

 

Țările participante: Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Bosnia & Hertzegovina, Albania, Georgia, Armenia, Ukraina, au prezentat informația relevantă despre sistemele automatizate de identificare dactiloscopică și punctele forte ale fiecărui sistem.

 

Participanții au fost familiarizați cu rețeaua experților europeni ENFSI, rolul și beneficiile acestei rețele și importanța schimbului de informație, de experiență profesională.