Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

14 aprilie - omagiu expertului judiciar!

Published on: Tue, 04/14/2020 - 09:18

Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu virusul COVID-19, care a luat viața a mii de oameni din toată lumea. În această situație fără precedent, fiecare cetățean se simte mai sigur și mai protejat datorită celor, care zilnic își fac datoria, fiind la locul de muncă.

 

Printre acești eroi, care sunt supuși riscului, dar care nu renunță de a-și face misiunea în condiții de pandemie, se regăsesc și experții-criminaliști din cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare.

 

Totuși, la 14  aprilie  angajații instituției se vor bucura de un moment de respiro – în această zi experții judiciari din Republica Moldova celebrează sărbătoarea  profesională  “Ziua  expertului  judiciar”, aprobată  prin  Hotărârea  Guvernului nr.223 din 12.04.2017.

Prin instituirea acestei sărbători a fost recunoscută importanţa şi rolul activităţii expertului judiciar la realizarea actului de justiţie – verigă importantă în asigurarea dreptului cetățenilor la o justiție  echitabilă.

 

Profesia de expert judiciar poate fi considerată una dintre cele mai prestigioase  profesii,  dar  și  una  dintre  cele  mai  complexe  și  responsabile, care  impune criterii înalte: imparțialitate, profesionalism, obiectivitate, deţinerea unei reputaţii ireproşabile.

 

Aceste calități, demonstrate prin activitate eficientă și efortul depus zi de zi, devotament și responsabilitatea asumată, au fost apreciate la justa valoare prin menționarea  experților în epoleți ai Centrului cu medalii, titluri și diplome de onoare.

 

Cu  ocazia  sărbătorii  profesionale ”Ziua  expertului  judiciar”, domnul Nicolae Bodrug, șeful instituției, adresează colegilor sincere felicitări și urări de sănătate, împliniri personale, noi realizări profesionale, putere și capacitate pentru continuarea, cu competență și dăruire, a activității nobile în domeniul expertizei judiciare.