Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

„Pe urmele lui Sherlock Holmes”

Published on: Thu, 04/28/2022 - 19:45

La 28 aprilie 2022 a avut loc deschiderea oficială a Etapei III a Concursului republican „Tânărul Cercetător Criminalist”, organizat în scopul susținerii, stimulării și promovării aplicării competențelor dezvoltate în procesul de studii a materiilor școlare STEM și la orele de cerc „STEM&Criminalistică”, în domeniul criminalisticii.

 

Câștigători ai Etapei I „Forensic Quiz” și Etapei II „Probleme criminalistice”, 15 elevi din clasele a VIII-XI ale instituțiilor de învățământ din diferite raioane ale republicii, și-au unit forțele în echipe pentru a participa la Etapa III a competiției „Pe urmele lui Sherlock Holmes”.

 

Experții-criminaliști din cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, care pe parcursul întregului an de studii au fost alături de tinerii studioși,

au acordat cu plăcere atenție participanților la concurs chiar în laboratoarele instituției. Vizita, organizată în scop de familiarizare cu activitatea, a stârnit un val de interes și emoții pozitive, servind un suport sigur pentru consolidarea cunoștințelor tinerilor criminaliști.

 

Etapa III, finală, bazată pe aplicarea în practică a abilităților deprinse în cadrul activităților practice desfășurate la orele de cerc “STEM&Criminalistică”, urmează să se desfășoare la 29 aprilie 2022.

 

Concursul „Tânărul Cercetător Criminalist” face parte din Programul de Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova, implementat în baza Memorandumului de Cooperare semnat între Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul General al Poliției și PH International, cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA.