Inspectoratul General al Poliției

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare

A A A

Şedinţă de instruire şi trageri din pistolul “Makarov”

Published on: Tue, 10/22/2019 - 14:20

Astăzi, 22 octombrie 2019, angajaţii Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare au început ziua de muncă la Clubul sportiv central „Dinamo”, unde a fost organizată o şedinţă de instruire şi trageri din pistolul “Makarov”.

 

Conform cerinţelor, conducătorul tragerii a verificat armele înainte de executarea tragerii, a instructat participanţii şi a atenţionat, că siguranţa persoanelor trebuie să fie pe primul plan.

 

Trăgătorii şi-au perfecţionat deprinderile prin antrenamente repetate fără utilizarea muniţiei, până la însuşirea, la nivel de reflex, a tehnicii specifice, după care au efectuat tragerile.

 

De menţionat, că tragerile au fost efectuate în condiţii cu un grad de dificultate sporit din cauza ceţii dense. Totuşi, experţii-criminalişti au făcut faţă cerinţelor, executînd exerciţiul cu ritm corect la precizia dorită.

 

Exerciţiul are drept scop perfecţionarea deprinderilor practice ale efectivului cu statut special din cadrul instituţiilor din subordinea MAI la aplicarea legală a armei de foc în timpul intervenţiilor profesionale.